להיות עצמאית היתה המתנה הכי טובה שהענקתי לעצמי בשנת 2018. אני זוכרת כמה חששתי מהשינוי – משכירה עם משכורת שדופקת כל חודש לעצמאית שצריכה ליצור לעצמה משכורת חודשית קבועה. מאיפה בכלל מתחילים?? ביננו, אפשר להתחיל להתכונן הרבה לפני שפותחים עסק בפועל ברשויות. אם את חולמת על עסק משלך, או פשוט רוצה חיים מאוזנים יותר, תמצאי כאן סדרת טיפים שיכוונו אותך להתחיל עסק ברגל ימין.
איך להתכונן לדרך העצמאית שלך?
יש 4 תחומים שתוכלי להערך אליהם לפני שאת פותחת עסק ומתחילה ממש למכור. היופי הוא שאת יכולה להערך עוד הרבה לפני שאת פותחת עסק. זה יכניס אותך בהדרגה ל"מוד" הנכון מכל הבחינות. עוד יתרון שזה יוריד ממך עומס בתקופת ההשקה ובשנה הראשונה של העסק, כי תגיעי מוכנה יותר.
אז הנה אנחנו מתחילות !
א. מוכנות מקצועית
- בתחום המקצועי – אם יש לך אפשרות לסיים את ההכשרה המקצועית שלך תוך כדי עבודה כשכירה, זה עדיף. כי ביננו, גם את בטח מעדיפה להגיע לאשת מקצוע מוסמכת, נכון? תהליכי הסטאז' למשל קלאסיים לשלב שלפני הקמת העסק ברשויות.
- בניהול עסק, שיווק וכספים – לפעמים יש מחשבה קסומה כזו שאם רק תעשי מה שאת יודעת הכי טוב, הלקוחות יעמדו אצלך בתור והכסף כבר יגיע. אזזז.. זהו שלא :-). כדי להזרים לקוחות לעסק באופן קבוע את חייבת ללמוד לשווק, למכור, לנהל משא ומתן ועוד מיומנויות חשובות בניהול עסק. ממליצה לקרוא את המאמר מה כדאי לך ללמוד לפני פתיחת עסק . תמצאי שם מגוון כלים ומיומנויות שיחסכו לך זמן וכסף ויהפכו את העבודה שלך ליעילה ומקצועית יותר.
ב. מוכנות אישית
- בטוחה בעצמך – תצאי לתהליך כשאת מלאה בהתלהבות ובטחון! כשברורה לך המוטיבציה לפתיחת העסק ואיך הוא יממש את החיים שאת חולמת עליהם. אגב, אם את רוצה לגלות מה המוטיבציה שלך, את מוזמנת להוריד במתנה את המיני קורס: איך לתכנן עסק משלך – מדריך לחולמת.
- רשת בטחון רגשית כל כך חשובה, ביחוד בשנה הראשונה שלך. הכוונה שאדם קרוב אלינו ובייחוד בן הזוג יהיה שותף תומך להחלטה. בהתחלה צפוייה לך קרוסלת רגשות, מהתלהבות מטורפת לתסכול וחשש – זה נורמלי לגמרי. אבל, זה מאד עוזר לדעת שאת לא לבד ברגעים האלה. אגב, גם חברה טובה או הורה יכולים להיות תחליף מעולה.
ג. תכנון עסקי – כלכלי
- רשת בטחון כלכלית אם תצליחי לשים קצת כסף בצד לקראת השינוי זה נפלא. בכל מקרה כדאי שתערכי עם בן הזוג שאולי תצטרכו להדק את החגורה בהתחלה. אם ההורים יתמכו במידת הצורך זה גם מרגיע שיש רשת בטחון.
- תקציב משפחתי – בשנה הראשונה של העסק, ההכנסות עדיין זורמות לאט ויש השקעה של זמן וכסף בהקמה ושיווק. לכן, חשוב שתדעי מה מסגרת התקציב של הבית. כך תדעי מה נחוץ לתקציב מאוזן ואיפה ניתן לחסוך אם יש צורך. מוזמנת להוריד בחינם מדף המתנות באתר את גיליון התקציב המשפחתי לחישוב.
- סביבה עסקית – כשתחליטי לפתוח עסק, חשוב שתכירי את הענף ושוק הלקוחות שאת פועלת בו. מה הלקוחות רוצים, מה חסר להם, מה הרווחיות, אלו מגמות צפויות ועוד. זה מידע סופר חשוב שיעזור לך בבניית מודל עסקי נכון ועסק מצליח. מוזמנת לקרוא כאן איך לנתח את הסביבה העסקית שלי
- תוכנית עסקית – אני ממליצה לך להכין one pager של תוכנית עסקית שמתמצתת את המודל העסקי שלך. לבד או בסיוע יעוץ עסקי. את יכולה להוריד פורמט של תוכנית עסקית בחינם בדף המתנות באתר.
ד. תשתיות לעסק
- בסיס לקוחות – אם את שכירה, אני ממליצה להתחיל את העסק כעבודה צדדית אם מתאפשר. זה יעזור לך לצבור נסיון וגם לקוחות ראשונים שיהפכו לממליצים. כך המעבר לעסק עצמאי בפול טיים – יהיה קל ובטוח יותר.
- שיווק – לפני הפתיחה הרשמית של העסק, יש הרבה עבודת הכנה של תשתיות השיווק: לוגו, שפה גרפית, אתר, דף ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, אינסטגרם ועוד. שימי לב שאת רק מכינה את החומרים ועדיין לא מעלה לאויר – את זה תעשי רק לאחר פתיחת עסק ברשויות.
- חומרי גלם וספקים – אם את מתכננת למכור מוצרים, אני ממליצה לך לבדוק מראש עלויות של חומרי גלם וספקים כדי למצוא את החומרים האיכותיים במחירים רווחיים. לפעמים כדאי פשוט להזמין חומרים מספק בחו"ל כמו "עלי אקספרס" ולחסוך מאות ואלפי שקלים.
- משרד/קליניקה/חנות – ממליצה לך לבדוק מקומות ועלויות כדי לקבל סדרי גודל של עלויות ולהחליט בהמשך מה הפורמט המתאים לך.
כדי לוודא שתהיי מוכנה לעסק שלך את מוזמנת להנות כעת בחינם ממיני קורס: איך לתכנן עסק משלך – מדריך לחולמת שכולל 7 שיעורים ודפי עבודה שיעזרו לך לתכנן את המעבר לעצמאות – לפני פתיחת העסק.
אם כבר פתחת עסק אני ממליצה לך לקרוא פתיחת עסק חדש – 4 שאלות המפתח להצלחה – כל המידע נמצא כאן